KLASSIEKE ZWITSERSE KAASFONDUE

Artikel 1 van 3 Volgende

4 personen:

400g almkase
400g bergkaas of vlaskaas
4 dl witte huiswijn Kès & zo
scheutje citroensap
maizena
versgemalen peper uit de grinder
evt mespunt nootmuskaat  

Bereiding

Zorg dat de kaas op kamertemperatuur is.
Een teentje knoflook pletten en halveren en de (fondue)pan ermee inwrijven.
Voor een sterkere knoflooksmaak teentjes in de pan laten en meekoken.
Voor een nog sterkere knoflooksmaak teentje uitpersen in de wijn.
Eventueel een scheut wijn achterhouden om het bindmiddel mee aan te roeren.
De huiswijn in de pan gieten en aan de kook brengen tot het bruist.
Voeg een scheutje citroensap toe, hierdoor smelt de kaas beter.
De kaas toevoegen en onder voortdurend roeren laten smelten. 

Het kaasmengsel niet te hard laten koken en niet te lang verhitten.
Het wordt dan rubberachtig en moeilijk te verteren.
De fondue binden totdat een gladde massa ontstaat.
De fondue op smaak brengen met kruiden  Verhitten. Een belangrijke factor voor een goede kaasfondue is de temperatuur die het mengsel bereikt. Deze mag niet te hoog worden. De alcohol in de wijn kookt bij een temperatuur van 70 graden en dat is prima voor een kaasfondue. Kook je de wijn of het wijn-kaas mengsel te lang verdampt alle alcohol stijgt de temperatuur en wordt de kaas een klomp. Bij kaasfondues die geen alcohol bevatten is het opletten dat het vocht niet kookt. Heerlijk met Spaans brood en oma's ham.

© 2010 - 2020 kesenzo | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel